deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Başkan Tural’dan Etiket Ve Tarife Uyarısı

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnaf ve sanatkarları fiyat etiketi, tarife listeleri ile fiyat tarifelerinin işyerlerinde tüketiciler tarafından rahatça görülebilecek şekilde asılı ve görülebilir bir yerde bulundurmaları

Güncel Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 21:39:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ticaret Bakanlığı, ülke genelinde tüketicilerden fiyat etiket, tarife listeleri ile fiyat tarifelerinin  görünür yerde olmadığı yönünde şikayetler üzerine  denetimlere başladı. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnaf ve sanatkarlara uyarıda bulundu.

Başkan Tural, “Esnaf ve sanatkarımızın 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun ve Fiyat Etiket Yönetmeliği gereğince fiyat etiketi, fiyat listesi ve fiyat tarifeleri ile garanti belgeleri, kullanma kılavuzlarını bulundurmaları yasal zorunluluktur. Buna göre esnaf ve sanatkarlarımızın fiyat etiket, tarife listeleri ile fiyat tarifelerinin işyerlerinde tüketiciler tarafından rahatça görülebilecek şekilde asılı ve görülebilir bir yerde bulundurulması gerekmektedir. Ticaret İl Müdürlüğümüzden gelen yazı doğrultusunda bu konuda denetimlere başlanmış olup, market, manav, lokanta, restaurant, fırın, pastane, kafe, çay ocağı, kuaför, berber, güzellik merkezleri vb. işletmelerin tüketicinin göreceği şekilde fiyat etiketi, fiyat listesi ve fiyat tarifelerinin asılı ve görülebilir bir şekilde bulundurmadığı takdirde cezai işlem uygulanacaktır. Esnaf ve sanatkarımızın mağduriyet yaşamaması için etiket ve tarife kurallarına uyması önem arz etmektedir” dedi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g