deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Bahçeli duyurdu: '30 büyükşehirde ortak aday'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’yle yerel seçimlerde iş birliği görüşmelerinin sürdüğünü ve 30 büyükşehir belediyesinde ortak aday göstereceklerini açıkladı.

Siyaset Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 21:38:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’yle yerel seçimlerde iş birliği görüşmelerinin sürdüğünü ve 30 büyükşehir belediyesinde ortak aday göstereceklerini açıkladı. Bahçeli, “Cumhur İttifakı olarak başarıya inanıyor, milletimize güveniyoruz” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkgün Gazetesi’ne verdiği röportajda, 31 Mart 2023’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, AK Parti’yle yürüttükleri iş birliği görüşmelerinin sona geldiğini ve 30 büyükşehir belediyesinin tamamında ortak aday göstereceklerini duyurdu.

Bahçeli, “81 ilimizin tamamında milletimizin her güzel insanıyla buluştuk, görüştük, konuştuk, hasret giderdik, hedeflerimizi paylaştık, düşüncelerimizi açıkladık, inanç ve irade birliği çatısı kurduk. Ümit ediyorum ki, Türkiye 31 Mart seçimlerinde bir kez daha al bayrakta buluşacak, Türk milleti Cumhur İttifakı’nda uzlaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın kuruluşunu, amacını, bileşenlerini, geçmiş seçim sonuçlarını, rakip ittifakları, avantajlarını ve dezavantajlarını da anlattı. Bahçeli, “Cumhuriyet’in yeni yüzyılında tam beş yıldır mahalli idarelere düşen zillet gölgesini kaldırmak amacıyla insanüstü bir gayretle çalışıyor, çabalıyor ve hazırlık yapıyoruz. AK Parti’yle karşılıklı anlayış, hoşgörü, dayanışma ve saygıya dayalı temas ve diyaloglarımız Türkiye’nin önünü açacak. Hemen hemen mutabakat sağlamış durumdayız. Aramızda hiçbir ihtilaf yok. Uzlaşamayacağımız bir şey de yok. Çünkü bizim için her şeyden önce Türkiye’dir” dedi.

Bahçeli, MHP ve AK Parti’nin ortak aday göstereceği 30 şehri açıkladı. Bu şehirler şöyle:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van.

Bahçeli, “Cumhur İttifakı olarak milletimize güveniyoruz. Belediye başkan adaylarımızın isimlendirilmesi de kısa sürede yapılacak. Büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı olarak adaylarımız ortak olacak. MHP ve Cumhur İttifakı, 31 Mart seçimlerine damga vuracak” diye konuştu.

Bahçeli, seçimlerin Türkiye’nin siyasi ve ekonomik geleceği için önemli olduğunu vurguladı. Bahçeli, “Umarım, seçimler demokratik, şeffaf ve barışçıl bir şekilde gerçekleşir. Sizce Cumhur İttifakı’nın bu hamlesi seçmenlerin tercihini nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g