deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Meteoroloji’den Isparta ve 35 İle Uyarı: Sağanak ve Fırtına Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın ve pazar günü Türkiye’nin büyük bölümünde yağışlı hava beklendiğini duyurdu. Bazı iller için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Güncel Yayın: 09 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 09.12.2023 19:16:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, yarın ve pazar günü ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısında kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Meteoroloji, yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları ve ilgilileri uyardı. Ayrıca, bazı iller için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Sarı kod, “potansiyel tehlikeli” anlamına gelirken, turuncu kod, “tehlikeli” anlamına geliyor.

Uyarı yapılan iller şöyle:

Sarı kodlu uyarı: Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Hakkari, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Maraş, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Dersim, Urfa, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye, Düzce.

Turuncu kodlu uyarı: Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın.

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g