deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Vali Baruş 2. Yarıyıl Eğitim Toplantısında Önemli Mesajlar Verdi

Vali Aydın Baruş 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı 2. döneminin önümüzdeki Pazartesi başlayacak olması dolayısıyla okul içinde ve okul çevresinde alınması gereken tedbirlerin ele alındığı eğitim toplantısı düzenledi.

Isparta Yayın: 01 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 01.02.2024 21:42:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, okul müdürleri ve okul aile birliği yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda Vali Baruş 2. dönem başlangıcında okullarda ve çevresinde alınacak tedbirleri anlatarak velilerin ve muhtarların taleplerini dinledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur’un Isparta genelindeki eğitim öğretim durumunu anlatan sunumuyla başlayan programda ardından Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı okul ve okul çevresinde aldıkları güvenlik önlemleriyle ilgili sunum gerçekleştirdiler.

Toplantının amacının eğitim öğretimle ilgili son durumu ele almak olduğunu söyleyen Isparta Valisi Aydın Baruş, insanını iyi yetiştiremeyen toplumların geleceğinin de parlak olamadığını belirterek eğitimin, milletlerin geleceğindeki önemine değindi.

Vali Baruş, “Okullarımızda eğitim gören yavrularımız ve öğretmenlerimizle çok geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Okullarımızda eğitim kadar güvenlikte önemli bir konu. Okulların güvenliği ile ilgilenen kolluk kuvvetlerimiz, öğrencilerimizin ulaşımını sağlayan servis görevlisi arkadaşlarımız var. Okullarımızda İkinci dönemin pazartesi başlamasıyla birlikte bu süreci hep beraber işbirliği halinde yönetme çabası içerisinde olacağız. Okullarımızda aldığımız tedbirler ile büyük problemler yaşamadan birinci dönemi geçirdik. Tüm görev alan arkadaşlarımıza ve velilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu şekilde götürerek çocuklarımızı eğitim öğretim yılı sonunda güzel bir tatil sürecine sokabiliriz.

“OKULLARDA EĞİTİM KADAR GÜVENLİKTE ÖNEMLİ!”

Isparta Valisi Baruş konuşmasında, “Okullardaki öğrencilerimizin geleceği sadece iyi eğitim alması ile sınırlı değil. Yavrularımızın karakter olarak toplumu iyi tanıyan, tehlikelerin farkında olan, kendi geleceğini ve milletimizin geleceğini tehdit eden unsurların farkında olarak yetişmesi önemli. Bu anlamda kolluk birimlerimizin yapmış olduğu bilgilendirme çalışmaları, emniyet ve jandarmamızın yapmış olduğu aydınlatma faaliyetleri ,sağlık müdürümüzün ve diğer kurumlarımızın yapmış olduğu çalışmalar son derece önemli” dedi.

Öğrenci takibinin özenle yapılmasına dikkat çeken Vali Aydın Baruş, “Öğretmenler ve idareciler olarak özellikle çocuklarımızın derse devam durumlarını çok sıkı takip etmemiz gerekir. Okul aile birliği başkanlarımız aile birliği toplantılarında bunu velilerimize üzerine basarak anlatmalı. Okula devam etmeyen bir çocuk maalesef büyük oranda faydasız işlerle uğraşmakta, zamanını boşa geçirmekte ve maalesef üzüldüğümüz noktalara kadar gidebilmektedir. Çocuklarımız zararlı alışkanlıklar edebilmektedir. Bu yüzden okul saatlerinde çocuklarımızın çok geçerli bir mazereti yada rahatsızlık problemi yoksa okul takibi konusunda sizlere büyük görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI ZEHİR TACİRLERİNE KARŞI HEP BİRLİKTE KORUYACAĞIZ”

Vali Baruş, “Diğer taraftan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün ekipleri çocuklarımızı ve gençlerimizi bekleyen en büyük tehlikelerden birisi haline gelen uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili sürekli görevlerinin başında. Bu konuda sadece okullarımız değil toplumun genelini tehdit eden, aile yapılarını tehdit eden konular üzerinde de çalışmalarını sürdürüyorlar. Toplumu zehirleyen zehir tüccarlarına karşı çok dikkatli olmamız lazım. Biz tabii ki gerek emniyet birimleri olarak gerekse jandarma birimleri olarak suçluların takibini yapmak için gece gündüz çaba sarf ediyoruz ama sadece kolluk görevlilerinin takibi bu konuda yeterli önlem alınmasına yetmeyebilir. Birebir çevremizde, okulumuzda sorunu olan ve bu tür madde kullanımına bulaşma ihtimali olan sorunlu aileleri belirleyerek bunları devlet kurumlarında sağlanabilecek destekleri de çok iyi tespit etmemiz lazım. Birinci dönem boyunca okullarımızın güvenliği yönünde çalışmalarını sürdüren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“ALINAN TEDBİRLER İLE SERVİSLERDE SORUN YAŞAMADIK”

Vali Aydın Baruş, “Okul servislerimizle ilgili çok önemli olumsuzluklar yaşamadık. Birinci dönem servis şoförlüğü yapan, servislerde görev alan arkadaşlarımıza da göstermiş oldukları hassasiyet münasebetiyle teşekkür ediyorum. Tabii ki kış şartları nedeniyle bazı zorluklar yaşayabiliriz. Şimdiye kadar yaşanmadı ama özellikle soğuk havalarda sabah saatlerinde sis ortamında araçların güvenli bir şekilde okullara ulaştırılması son derece önemli. Bu konuda gerekli kontrolleri yapıyoruz ancak okul yöneticileri olarak göze çarpan olumsuzluklar varsa mutlaka bunları zamanında paylaşalım ki çocuklarımızın can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde karayollarında herhangi bir olumsuzluk yaşamayalım” dedi.

2023 - 2024 Eğitim öğretim yılı 2. dönem tedbirlerinin ele alındığı toplantı okul aile birliği üyelerinin ve okul müdürlerinin ilgililere taleplerini iletmesi ile sona erdi. 

Kaynak: Habersulh

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g