deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Dr Öğretim Üyesi Hasan Batuhan Özdoğan, Burdur'da sunum yaptı

Dr Öğretim Üyesi Hasan Batuhan Özdoğan, Burdur Necip Fazıl Kısakürek konferans salonunda Suna Uzal Ortaokul öğrencilerine ‘mikroaglerin kullanım alanı’ hakkında sunum yaptı

Güncel Yayın: 06 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.11.2023 16:59:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Özdoğan. Yaptığı sunumda; ‘Mikroalgler, tek hücreli veya çok hücreli, fotosentetik canlılardır. Mikroalglerin kullanım alanları çok geniş ve çeşitlidir. Bazı mikroalglerin kullanım alanları şunlardır:

Su ürünleri yetiştiriciliği: Mikroalgler, balık, kabuklu, yumuşakça ve diğer su ürünleri larvalarının beslenmesinde önemli bir rol oynar. Mikroalgler, larvalara gerekli besin maddelerini, vitaminleri, mineralleri ve esansiyel yağ asitlerini sağlar. Mikroalgler, aynı zamanda su kalitesini iyileştirmeye ve patojenleri azaltmaya da yardımcı olur’ dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Hasan Batuhan Özdoğan, sunumunu şu şekilde sürdürdü. ‘Biyoyakıt üretimi: Mikroalgler, yüksek oranda yağ içerir ve bu yağ biyodizel, biyogaz, biyoetanol ve hidrojen gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştürülebilir. Mikroalgler, karbondioksit emerek ve oksijen üreterek sera gazı salınımını azaltır. Mikroalgler, ayrıca arazi, su ve gübre gibi kaynaklara daha az ihtiyaç duyar.

Gıda ve sağlık: Mikroalgler, insan ve hayvan beslenmesinde kullanılabilir. Mikroalgler, protein, karbonhidrat, lif, antioksidan, pigment, enzim, hormon ve diğer biyoaktif bileşikler açısından zengindir. Mikroalgler, bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterolü düşürür, kan şekeri seviyesini düzenler, kanser ve diğer hastalıklara karşı korur. Mikroalgler, ayrıca kozmetik, ilaç, boyar madde, biyoplastik ve biyosensör gibi endüstriyel ürünlerin üretiminde de kullanılabilir’

Sunum sonu yöneticilerle fotoğraflan Özdoğan, Öğrenci kardeşlerinin ilgi ile dinlemelerine hayran kaldı.

Yorumlar (1)
Esmer efe
06.11.2023 21:49
Evlilik seni yormuş
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g