deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Evlilik mutluluk getirmiyor mu? Kaliforniya Üniversitesi’nden çarpıcı araştırma

Bekarlık sultanlıkmış: Araştırma, evlilerin bekarlardan daha mutsuz olduğunu ortaya koydu

Güncel Yayın: 25 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 25.02.2024 18:56:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Evlilik, toplumda genellikle mutluluğun ve sağlığın kaynağı olarak görülüyor. Ancak Kaliforniya Üniversitesi’nden Dr. Bella DePaulo, evliliğin refah üzerindeki etkisini incelediği araştırmasında, bunun bir yanılgı olduğunu ortaya koydu. DePaulo, kitabında araştırmasının sonuçlarını anlattı.

DePaulo’ya göre, medya ve bilimsel yayınlar, evliliğin faydalarını abartıyor ve araştırmaların metodolojik hatalarını göz ardı ediyor. DePaulo, intihar, depresyon, yalnızlık, fiziksel sağlık ve mutluluk gibi konularda yapılan çok sayıda araştırmayı inceledi ve evlilik ile refah arasında tutarlı bir ilişki bulamadı.

NTV’nin haberine göre DePaulo, evli kişilerin mutluluk seviyelerinin, bekar kişilerden çok farklı olmadığını, hatta bazı durumlarda bekarların daha mutlu olduğunu gösterdi. DePaulo, bekarların, evlilere göre daha zengin sosyal hayata ve daha esnek yaşam tarzına sahip olduğunu, bu yüzden de daha fazla tatmin duyduğunu belirtti.

DePaulo’nun araştırması, evliliğin, insanların hayatlarını iyileştirdiği yönündeki yaygın inancı sorguluyor. DePaulo, evliliğin, herkes için uygun olmadığını ve bekarlığın da bir tercih olduğunu vurguluyor. DePaulo, evlilik ve bekarlık konusunda daha objektif ve saygılı olunması gerektiğini savunuyor.

Kaynak: https://www.yasemin.com/yasam/haber/3005453-bekarlik-sultanlik-mi-amerikada-yapilan-arastirmaya-gore-bekarlar-daha-mutlu

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g