deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Fatih Portakal net bilgi diyerek kesin konuştu: Ekim ayında emekliye zam ve ikramiye verilecek mi?

Gazeteci Fatih Portakal, aylardır maaşlarında artış bekleyen milyonlarca emekliye seslenerek, iktidarın Ekim ayında emekli maaşlarına zam yapıp yapmayacağı konusunda kesin karara vardığını iddia etti.

Güncel Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 21:11:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sözcü TV Ana Haber Bülteni'ni sunan Fatih Portakal, aylardır emeklilerin beklediği zam ve ikramiye haberleri hakkında önemli detaylar verdi.

Temmuz ayında yapılan emekli zammını yalnızca kök maaşlara yansıtan hükümet, milyonlarca vatandaşın cebine girecek parada hiçbir artış yaşanmamasına neden olmuştu. Temmuz ve Ağustos aylarında rekor hızla artan enflasyon, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira ile geçinmeyi imkansız hale getirirken, emeklilerin yakarışları sonrası hükümet cephesinden yapılan açıklamalarda 1 Ekim tarihi işaret edilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ısrarla "Meclis açılır açılmaz emekli zammı görüşülecek" ifadelerini kullanırken, 1 Ekim tarihine yaklaşıldıkça emekli aylıklarında yapılacak zam için yıl sonu işaret edilmeye başlandı.

Söz konusu gelişmeler hakkında kesin konuşan Fatih Portakal, şu şekilde konuştu:

EKİM AYINDA EMEKLİLERE HİÇBİR ŞEKİLDE ZAM YAPILMAYACAK!

"Emekliler konusunda bizleri kandırmaya çalışıyorlar. Laf cambazlığı yapıyor iktidar. Bakın net bir şekilde size söyleyeyim mi, Ekim ayında emekli maaşları ile ilgili hiçbir düzenleme yok. Hiçbir şekilde zam yapılmayacak. Sadece 29 Ekim'de 5 bin liralık bir ikramiyeden bahsediliyor, o da tek seferlik olacak.

Bizim maaşımızı ne zaman düzeltecekler diyorsanız da, onun cevabı da "zamanında" lütfen artık uyutulmanıza izin vermeyin.

29 EKİM'DE EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Portakal'ın 29 Ekim'de bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin lira ödeneceğini belirtmesinin ardından bir ikramiye açıklaması da SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi.

Erdursun, 29 Ekim'de Cumhuriyetin 100. yılı olması nedeniyle emekliler için bir ikramiye çalışılması yürüttüğünü doğrulayarak, bu ikramiyeden tüm emeklilerin yararlanamayacağını belirtti.

İkramiye tutarının Meclis'e gelecek torba yasa ile belirleneceğini ve 5 bin lira olmasının muhtemel olduğunu işaret eden Erdursun, Cumhuriyet ikramiyesinin kapsamına yalnızca en düşük emekli maaşı alan vatandaşların gireceğini iddia ederek, yüksek aylık alanlar için bir ikramiye ödemesi yapılmayacak şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g