deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Kulislerden sızdı: Asgari ücrete ara zam iddiası! Bir AK Partili isim ne söyledi?

İddia kulislerden sızdı: Asgari ücret için ara zam geliyor iddiası! AK Partili yetkili ne dedi?

Güncel Yayın: 08 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 08.03.2024 17:20:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam gelip gelmeyeceği konusu gündemde önemli bir tartışma noktası. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen sene yaptığı açıklamada 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılacağını belirtmişti. Ancak pek çok kalemde yaşanan fiyat artışları ve emekliye yönelik seyyanen zam iddialarının ardından bir ara zam ihtimali de gündeme geldi. AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun açıklamaları bu konuda dikkat çekici.

Akbaşoğlu, Meclis’te gazetecilerin sorusu üzerine, “Haziran sonu temmuz başı itibariyle emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. Meclisin muhtemelen nisan ayının ortalarında çalışmalarına başlayacağını ifade eden Akbaşoğlu, “Bu tarihten itibaren bu hususları müzakere edeceğiz ve haziran sonu temmuz başı itibariyle emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi hep beraber kamuoyuyla paylaşacağız ve buna dair düzenlemelerimizi de inşallah gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, temmuzda asgari ücrete ara zam yapılacağına ilişkin beklentileri artırdı. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Takip etmeye devam edelim!

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g