deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Seçim Yaklaşırken Dikkat! Dolandırıcılık Tehlikesi Vatandaşları Bekliyor

Vatandaşları Kandırmaya Yönelik Seçim Öncesi Dolandırıcılık Alarmı!

Güncel Yayın: 07 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 07.03.2024 16:36:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Seçimler yaklaşırken dolandırıcılık olaylarına dikkat! Dolandırıcılar, yeni taktiklerle sahneye çıkıyor ve vatandaşlara mail ve SMS yoluyla ulaşarak, partilerin ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sitesini kullanıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, “Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti” mesajı veya maili atan dolandırıcılar, “Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Sorgulama Hizmeti” sayfasını birebir kopyalıyor. Bu link üzerinden seçim kaydı sorgulaması yapılması isteniyor ve sorgulama yapmak isteyen vatandaşlardan adres ve telefon gibi iletişim bilgileri talep ediliyor.

Şüpheli linkleri açmayın uyarısı önemlidir. Uzmanlar, kesin listeler açıklandıktan sonra hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini belirtiyor. Bu nedenle, şüpheli bir link geldiğinde bunu açmamak önemlidir.

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını YSK’nın internet sitesinden, e-devletten, YSK’nın seçmen sorgulama mobil uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi’nden kontrol edebilirler. YSK, bu dışında gelen e-posta, çağrı veya mesajlara itibar edilmemesini istemektedir.

Dijitalleşmeyle birlikte dolandırıcıların başvurduğu yöntemler de değişiyor. Örneğin, elinize ulaşan YSK seçmen kağıdından kısa bir süre sonra veya satışını gerçekleştirdiğiniz araçtan, sağlık sonuçlarınızdan internetten yaptığınız alışverişe kadar kaydedilen birçok veri anlık olarak dolandırıcıların eline geçebilir.

Dolandırıcılar sadece SMS ile değil aramalarla da aynı vurgunu hedefliyor. Genellikle 444 veya 850 ile başlayan numaralardan gelen aramalarda, “YSK’dan arıyoruz. Seçmen kaydınız ile ilgili bir değişiklik var. Düzeltmemiz için bazı bilgiler gerekiyor” diyerek dolandırma süreci başlatılıyor. YSK, kesin listeler açıklandıktan sonra hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini belirtiyor. Dikkatli olmak ve bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı bilinçli davranmak önemlidir. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g