deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

2024’te emekli ve asgari ücretliye büyük şok! Remzi Özdemir: Bu filmi izledik, kabus yılı olacak

Ekonomist Remzi Özdemir, 2024 yılında emekli ve asgari ücrete yapılacak zammın yüzde 50’nin altında kalacağını ve milyonlar için kabus yılı olacağını iddia etti.

Güncel Yayın: 05 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 05.12.2023 20:16:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye’de yüksek enflasyon ve döviz kurları nedeniyle emekli ve asgari ücretli vatandaşlar zor günler yaşıyor. 2024 yılında emekli ve asgari ücrete yapılacak zam oranı merakla beklenirken, ekonomist Remzi Özdemir’den hüsrana uğratacak bir iddia geldi. Remzi Özdemir, katıldığı televizyon programında TÜİK’in hedef enflasyonuna göre asgari ücrete ve emekli maaşına zam yapılacağını ifade ederken, 2024 yılının kabus gibi geçeceğini söyledi.

Remzi Özdemir, TELE 1 ekranlarına konuk olduğu programda, AKP iktidarının 2024 zam oranlarını belirtirken, Orta Vadeli Program’da öne sürdükleri hedef enflasyon oranı olan yüzde 30-34 bandını referans alacaklarını ifade etti. Bu durumda emekli maaşına ve asgari ücrete yüzde 50’nin altında bir zam vereceklerini dile getiren Remzi Özdemir, “2024 bu milyonlar için kabus yılı olacak” diye konuştu.

Remzi Özdemir, bu yıl AK Parti kanadından gelen 1 defa zam yapılacak açıklamalarına da dikkat çekerek, “2001’deki büyük krizden sonra yaşamıştık. Yine AKP ve yine enflasyon hedeflemesi vardı. Enflasyon beklentisine göre zam yapılmıştı ve büyük bir kabus olmuştu.” dedi. Özdemir, 2001 krizinde asgari ücretin yüzde 10, emekli maaşlarının ise yüzde 5 zamlandığını hatırlatarak, “Biz bu filmi izledik. 2024 yılında da aynı senaryo tekrarlanacak. Emekli ve asgari ücretli vatandaşlarımız enflasyon karşısında ezilecek. Alım güçleri düşecek. Yoksulluk ve açlık artacak.” şeklinde konuştu.

Remzi Özdemir, asgari ücret ve emekli maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini göstermek için de rakamlar verdi. Özdemir, “2020 yılında asgari ücret 2 bin 324 TL idi. Bu rakam dolar cinsinden 400 dolara denk geliyordu. Bugün ise asgari ücret 3 bin TL. Ama dolar cinsinden 250 dolar. Yani asgari ücretli yüzde 37.5 oranında fakirleşti. Emekli maaşları da aynı şekilde eridi. 2024 yılında da bu erime devam edecek. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yüzde 50’nin altında zam yapılacak. Bu da enflasyonun çok altında kalacak. Bu nedenle 2024 yılında emekli ve asgari ücretli vatandaşlarımız için kabus yılı olacak.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g