deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Epilepsi İlacının Türkiye'deki Satışı Durduruldu!

İsviçre Kökenli İlaç Firması, Türkiye'de 14 İlacın Satışını Sonlandırdı!

Güncel Yayın: 02 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 02.03.2024 16:57:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türk Lirası'ndaki tarihi değer kaybına bağlı olarak Türkiye'de ilaç krizi giderek büyürken, İsviçre merkezli bir ilaç firması, geçen aylarda ecza depolarına gönderdiği açıklamayla 14 ilacın Türkiye’de satışını sonlandırdığını bildirdi.

Bu ilaçlar arasında göz tansiyonu, Alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçları bulunuyor. Satışı sonlandırılan ilaçlardan biri de Oxcarbezapine etken maddeli bir epilepsi ilacı. Satışın sonlandırılmasının ardından bu ilacı kullanan epilepsi hastaları mağdur oldu.

'İLACI ALAMAYANLARIN NÖBET GEÇİRME TEHLİKESİVAR '

Cumhuriyet'in haberine göre; change.org’da imza kampanyası başlatan Aslı Özkan isimli bir yurttaş, ilacın Türkiye’de muadili olmadığını belirtti. Özkan, kampanya metninde “Bu ilacı alamayanlar tekrar nöbet geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Epilepsi hastalığının büyük çoğunluğunda tedavinin antinöbet ilaçları olduğunu belirten Türk Nöroloji Derneği Epilepsi Çalışma Grubu Moderatörü Prof. Dr. Kadriye Ağan, “Satışı durdurulan bu ilaç fokal başlangıçlı epilepsilerin tedavisinde kullanılıyor. Bir ilaçtan diğer bir ilaca geçerken yaşanan dönemde hastanın nöbet geçirme riski de artıyor” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g