deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Özel eğitim kurumları için MEB'den yeni kural: Zorunlu hale gelecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli karar: Özel okullarda mecburiyet başlıyor

Eğitim Yayın: 07 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 07.03.2024 16:29:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Özel okul ve kurumlarla ilgili yeni düzenlemeler hakkında bilgi vermek isterim. Milli Eğitim Bakanlığı, 16 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile özel okullar ve kurumlar için bir dizi önemli hüküm getirdi.

Bu düzenlemeler arasında, özel okullarda da “derslerde, Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulmasını sağlamak” şeklinde bir düzenleme bulunuyor. Bu hüküm, özel okullarda okutulacak ders kitaplarının belirli standartlara uygun olmasını ve Bakanlık onayından geçmiş olmasını zorunlu kılıyor.

İşte bu yeni hükmün bazı amaçları:

Denetim ve Kalite: Bakanlık, denetimden geçmeyen kitaplar aracılığıyla yanlış ve uygun olmayan öğrenmelerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Öğrenci Merkezli Eğitim: Öğrencilere yönelik kazanım çalışmalarının merkezine, yardımcı kitapları değil, ders kitaplarını koymak amaçlanıyor.

Merkezi Sınavlar: Bu hüküm, ortak sınavlar ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi merkezi sınavlara katılacak öğrenciler için önem taşıyor. Bu sınavlarda yöneltilecek bütün sorularda, Bakanlıkça hazırlanan ders kitapları kaynak olarak alınacak.

Ayrıca, özel okulların kurucu veya kurucu temsilcisi ile kurum müdürüne de çeşitli sorumluluklar getirildi. Bakanlık, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren özel okulları okuttukları ders kitapları açısından denetime tabi tutacak. Bu denetimlerde, derslerde okutulan ders kitaplarının Bakanlıkça ücretsiz dağıtılan kitaplar olup olmadığına bakılacak.

Bu düzenlemeler, öğrencilerin daha nitelikli eğitim almasını sağlamayı amaçlıyor ve özel okulların kalitesini artırmayı hedefliyor. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g