deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Dijital Ürünlere KDV Şoku: 1 Şubat’ta Başlıyor

Dijital Ürünlerde Vergi Zammı: 1 Şubat’tan İtibaren KDV Uygulanacak

Güncel Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.01.2024 17:02:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, sanal veya fiziki ortamda satın alınabilen kart, şifre ve kod gibi ürünlerin vergilendirilmesinde bazı değişiklikler yapıldı.

Buna göre, bu ürünlerin yurt dışından getirilmesi veya Türkiye’de satılması halinde KDV ödenmesi gerekecek. Ancak, bu ürünlerin belirli bir ürün veya hizmetin karşılığı olmadığı, sadece satın alma gücü sağladığı durumlarda KDV uygulanmayacak. Bu ürünlerin kullanımı sonucu elde edilen ürün veya hizmetler ise normal KDV kurallarına göre vergilendirilecek.

Ayrıca, Türkiye’de ikamet etmeyenlere yapılan satışlarda KDV istisnası için asgari tutar 10 bin liraya çıkarıldı. Uluslararası taşımacılık yapanların ise yetki belgesi sahibi olması ve araçlarının bu belgeye kayıtlı olması şartı getirildi.

Tebliğle ilgili bir değişiklik de tebligat pusulasında yapıldı. Tebligat yapılacak kişinin adresinde bulunmaması halinde kullanılacak pusula, yeni bir şekilde hazırlandı.

Tebliğler, 1 Şubat’ta yürürlüğe girecek.

Kaynak: resmigazete.gov.tr
 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g