deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti’den neden ayrıldı ve yeni parti kuruyor? İşte detaylar…

Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra yeni bir siyasi hareket başlatıyor. Ağıralioğlu, 2024 yerel seçimlerinden sonra merkez sağda bir parti kuracaklarını ve kadrosunda liyakate önem vereceklerini belirtiyor.

Siyaset Yayın: 12 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 12.11.2023 14:14:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, yerel seçimden sonra parti kurmaya hazırlandığını yazdı. Saymaz, “Ağıralioğlu, karşıtlık oluşturarak bölünmüş siyasi sistemin son kavgasını 14-28 Mayıs’ta verdiğine inanıyor” dedi. Saymaz’ın aktardığına göre, yerel seçim sonrası Türkiye’nin, ikinci yüzyıla yeni bir siyasi dil ve sorumlulukla başlaması gerektiğini vurgulayan Ağıralioğlu, şu açıklamayı yaptı:

Önce siyasi bir merkez, sonra… “Yetişmiş nice evladı var memleketin. Hiçbir taassup ve siyasi parantezin bu liyakat alanını kapatmasına engel olmayacak yeni siyasi bir merkez inşa etmeliyiz. Önce bir siyasi merkez, sonra yeni bir siyasi partiye döner. Yerel seçimden sonra partinin kuruluşu ihtiyaç haline gelir.”

Küskün seçmen yeni bir arayış içinde olacak

Ağıralioğlu, 2028 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminin 2002 seçimlerini andıracağını kaydederek, şunları söyledi: “İktidara bu kadar gücün varken memleketi niçin ayağa kaldıramadın diye kızgınlık, muhalefete bu kadar problem varken memleketi neden alamadın kırgınlığı var. Bu ikisinin önce seçmende hayal kırıklığı, sonra siyasete karşı ilgisizlik ve yeni bir arayış doğuracağını düşünüyorum. Türk Milleti şemsiyesi altında Alevinin Sunninin, dindarın laikin, modernin gelenekselin, buluşacağına bu tasniflerin biteceğine inanıyorum. Devleti ve milletine bağlı herkesin liyakat kesbediyorsa güçlü yarınlar için hizalanacağı yeni bir siyasi şuur alanını inşa edeceğiz.”

Partinin ismi ne olacak?

Henüz isim belirlemediklerini ifade eden Ağıralioğlu, “Kimseyi ideolojik olarak dürtmeyen, hamaset girdabındaki tartışmalara sürüklemeyen, memleket için gelecek inşa edebilen kabiliyetimize nezaket edecek bir isim” bulacaklarını belirtti.

“Yeni bir merkez inşa edeceğiz”

Ağıralioğlu, kuracağı partinin sağ ya da solda durmayacağını, Cumhur ya da Millet ittifaklarına yakın olmayacağını anlatarak, “Yeni bir merkez inşa edeceğiz. Siyaset merkezinin sağı solu yok. Eski siyasetin parsellenmiş alanının ve ideoloji devrinin bittiğine inanıyorum” dedi.

Kadroda kimler olacak?

Ağıralioğlu, “Kadronuzda kimler olacak?” sorusuna da, “Siyasetin şimdiye kadar yetiştirdiği bütün kıymetli ve şöhretli adamlar memleketi bugüne getirdi. Bugünden sonra yetişmiş, nitelikli, hangi işi yapıyorsa onun en iyilerinin memleket hizmetine sunulacağı liyakatli şöhretsizler teklif edeceğim” yanıtını verdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g