deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

SDÜ, enerji verimliliği yarışmasında üçüncü oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi, 'Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması'nda adını ilk sıralara yazdırdı

Isparta Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 19:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği "Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması"nda başarılı bir performans sergiledi. SDÜ, enerji verimliliğini artırmaya yönelik altı projeyle katıldığı yarışmada, üçüncülük ödülünü kazandı.

Yarışmaya çok sayıda üniversitenin katıldığı belirtildi. Yarışmanın amacı, üniversitelerin enerji verimliliği konusunda geliştirdikleri uygulama projelerini teşvik etmek ve yaygınlaştırmak olarak açıklandı. Yarışmanın ödül töreni Ankara’da yapıldı. SDÜ adına ödülü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan aldı.

SDÜ’nün yarışmada üçüncülük ödülünü getiren projeler şunlar oldu:

1- İçme ve Kullanma Suyu Otomasyonu Revizyonu işi kapsamında Vana Çeketleri İzolasyonu Projesi 2- Radyoterapi Binası Çatı Tadilatı işi kapsamında Çatı İzolasyonu Projesi 3- Rektörlük ve Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Binaları Çatı Tadilat İşi kapsamında Çatı İzolasyonu Projesi 4- SDÜ Hastanesi Kazan Değişimi işi kapsamında Verimli Kazan Dönüşümü Projesi 5- SDÜ Nükleer Tıp Binası Mantolama işi kapsamında Dış Cephe İzolasyonu Projesi 6- Mevcut Floresan Armatürlerin Led Armatürlere Dönüştürülmesi Projesi

SDÜ, bu projeler için 2021-2022 yıllarında toplam 1.549.873,32 TL harcadı. Projeler sayesinde, SDÜ 2023 yılında enerji giderlerinde 387.468,33 TL tasarruf etti. Ayrıca, yıllık bazda 187,84 TEP (Ton Eşdeğer Petrol) enerji ve 618 ton CO2 salınımı azaltıldı. SDÜ, böylece çevreci üniversite ve yeşil kampüs olma hedefine yaklaştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g