deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

'Alevi ve Sünni Topluluklar Üzerine Özgür Özel'in Değerlendirmesi'

'Özgür Özel'in Alevi-Sünni Algısı: İki Topluluk Arasındaki Farklar.'

Siyaset Yayın: 12 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 12.03.2024 16:25:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TELE1'in canlı yayınında bir soruya cevap verirken Alevi-Sünni ayrımını ele aldı ve kendi deneyimlerinden örnekler verdi.

Özgür Özel'in program sırasında, "Alevi yurttaşlarımızda duygusal bir kopuş var mı Kemal Bey’in kaybetmesiyle ilgili…" şeklindeki soruya verdiği yanıt sosyal medyada dikkat çekti.

Özgür Özel'in verdiği yanıtta, "Alevi yurttaşlardan aldığım alkışı Sünni yurttaşlardan alamıyorum. Alevilerin coşkusu her zaman Sünni seçmenden fazla. İnanılmaz bir coşku var. Gittiğim her yerde Alevilerle aram çok iyidir. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, benim de avukatım, hepimizin çok sevdiği 31 yaşındaki genç bir arkadaşımız. İnanılmaz liyakatli ve Alevi. Benim en yakın arkadaşım Veli Ağbaba Alevi. Bizim partide böyle şeyler yoktu. Çok berbat bir grup var. Bu grubun içinde gerçek kişiler de var. Bu grubun içindeki gerçek kişilerin en büyük zararı Kemal Kılıçdaroğlu’na. Abuk sabuk paylaşımlar. Yok Alevilere şunu, bunu yaptılar. Çok fena, şuursuz şeyler var. Alevilere saldıranlar var. Her biri birbirinden berbat." şeklinde ifadeler yer almıştır.

Bu sözler, Özgür Özel'in Alevi ve Sünni topluluklar arasındaki algı ve ilişkilere dair gözlemlerini yansıtmaktadır. Özel, partisindeki Alevi üyelerin varlığına ve onlarla olan ilişkilerine değinerek, Alevilere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulamıştır.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g