deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Atatürk’ün Kasasından Tarihi Miras Çıktı: Yılmaz Özdil Anlatıyor

Gazeteci Yılmaz Özdil, YouTube kanalındaki yayınında Atatürk'ün kasasından neler çıktığını anlattı.

Güncel Yayın: 28 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 28.03.2024 17:39:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Usta gazeteci Yılmaz Özdil, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından sonra kasasında sadece 5 kuruş bulunduğunu ve bu paranın da Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk madeni parası olan 5 kuruş olduğunu belirtti. Atatürk'ün bu paranın manevi değerinin paha biçilmez olduğunu vurgulayarak, tüm mal varlığını ve maddi birikimini millete bağışladığını ifade etti.

Atatürk'ün bankadaki kasasının açılmasıyla ilgili olarak, Özdil, Atatürk'ün Türkiye İş Bankası'nda bu 5 kuruşu adeta mücevher gibi sakladığını dile getirdi. Kasanın açılmasıyla herkesin gördüğü manzarayı anlatarak, Atatürk'ün hayatındaki tek maddi varlığının bu 5 kuruş olduğunu ve bunu Türkiye İş Bankası'na emanet ettiğini aktardı. Bu olayın Türkiye İş Bankası'nın kurucusuna yaraşır bir banka olduğunu gösterdiğini belirten Özdil, bankanın Cumhuriyet'in sembolü olarak Atatürk'ün hatırasını yücelttiğini ve her yıl milli bayramlarda ve özellikle 10 Kasım gibi özel günlerde bunu gösterdiğini ifade etti.

Özdil'in anlatımına göre, Türkiye İş Bankası, geçen yıl Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde özellikle duygusal bir televizyon reklamı yayınladı. Reklamda, Atatürk'ün güzel görüntüleri eşliğinde duygusal ve gerçekçi cümlelerle anlatılarak, Atatürk'e duyulan saygı ve sevginin vurgulandığı belirtilmiştir. Reklamın sonunda "Hatıran Yeter" şarkısının çaldığı da belirtilmiştir.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g