deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Yakıt fiyatlarına yeni yıl zammı! Araç sahipleri için kötü haber!

Akaryakıt fiyatlarına rekor zam! Petrol ucuzlasa da araç sahipleri sevinemeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akaryakıtta ÖTV’yi 5 kat artırma yetkisi var. Erdoğan bu yetkiyi kullanmasa bile zammın en az 2.5 TL olması bekleniyor.

Ekonomi Yayın: 27 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 27.11.2023 16:31:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Temmuz ayında akaryakıt fiyatlarına yapılan ÖTV zammının ardından, yeni bir zam daha yolda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akaryakıtta ÖTV’yi 5 katına çıkarma yetkisi bulunuyor. Bu yetkinin Ocak ayında kullanılacağı iddia ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı da akaryakıt mamûllerinden alınan maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarını artırmak için çalışma başlattı.

Erdoğan’ın yetkisini kullanması durumunda, benzinin litre fiyatına 9 TL, motorine 8,5 TL ve otogaza 7 TL zam gelecek. Erdoğan yetkisini kullanmasa bile, zammın en az 2,5 TL olması bekleniyor. Ayrıca, alkol ve sigarada olduğu gibi, benzin ve motorinin ÖTV’sine de 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında zam gelecek. Bu da Ocak ve Temmuz aylarında yakıt fiyatlarını otomatik olarak artıracak.

Petrol fiyatları düşse de araç sahipleri ucuz yakıt kullanamayacak. Temmuz ayında Erdoğan’ın imzaladığı karar ile litre başına benzinde 2,52 TL ve motorinde 2,05 TL olan ÖTV, hem benzinde hem de motorinde 5 TL artırılmıştı. Benzinin litresi 28 liradan 34 liraya, motorinin litresi ise 26,32 liradan 32,32 liraya yükselmişti.

 Araç sahipleri şok olacak! Benzine 9,03 TL, motorine 8,47 TL ve otogaza 6,93 TL vergi zammı geliyor

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g