deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Mustafa Sarıgül'den Gürsel Tekin'in istifasıyla ilgili CHP yönetimine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Gürsel Tekin'in CHP'den istifa etmesiyle ilgili CHP yönetimini eleştirdi.

Siyaset Yayın: 13 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 13.02.2024 19:01:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP’de şok edici bir istifa yaşandı. Eski Genel Sekreter ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinden ayrıldığını duyurdu. Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP’nin Atatürkçü ve sosyal demokrat kimliğinden uzaklaştığını, parti içinde liyakat, ehliyet ve ilkelerin göz ardı edildiğini, parti yönetiminin kendi kurallarına bile uymadığını, partiye emek veren insanların dışlandığını iddia etti.

Tekin’in beklenmedik istifası, CHP’nin önemli isimlerini de harekete geçirdi. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Tekin’e sahip çıktı. Sarıgül, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, parti yönetimini siyasi ve demokratik nezakete davet etti. Sarıgül, “Partiler, ‘az olsun benim olsun’ mantığıyla yönetilemez. Parti örgütleri ve partiye verilen emekler göz ardı edilemez. Kendisiyle parti içi mücadele ettiğim Gürsel Tekin CHP için bir değerdir. Gürsel Tekin, ‘giderse gitsin’ denecek bir siyasetçi değildir. Herkesi bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum” dedi.

Gürsel Tekin kimdir?

Gürsel Tekin, 1964 yılında doğan bir Türk siyasetçidir. CHP’de çeşitli görevler üstlenmiş, dört dönem

İstanbul milletvekili seçilmiş, iki yıl CHP Genel Sekreterliği yapmıştır.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g