deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Erdoğan talimat verdi! Dolandırıcılar emeklilerin peşinde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bankalara talimatı sonrası dolandırıcılar sahte banka temsilcisi gibi arayıp müşterilerin kişisel bilgilerini istiyor.

Güncel Yayın: 04 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.04.2024 17:01:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bankalara verdiği talimatın ardından kamu ve özel bankalar emekli maaş promosyon tutarlarında yarışa girerken, bu durum dolandırıcıların dikkatini çekti. Dolandırıcılar, kendilerine banka yetkilisi gibi davranarak vatandaşları telefonla arayıp kişisel bilgilerini istemeye çalışıyorlar.

Bu dolandırıcılar genellikle iki yöntem kullanıyorlar:

  1. Emekli Maaşı ve Promosyon Tuzağı: İlk yöntemde, dolandırıcılar “Biz bankadan arıyoruz, emekli maaşınızı ve promosyonunuzu evinize getireceğiz. Bunun için TC kimlik numaranızı, banka hesap numaranızı, banka kartı ve kredi kartı şifrenizi öğrenmeliyiz” şeklinde ifadeler kullanarak emeklilerin kişisel bilgilerini ele geçiriyorlar. Ardından vatandaşların tüm banka hesaplarını ve kredi kartlarını boşaltıyorlar.

  2. Zamlı Promosyon Farkı Tuzağı: İkinci yöntemde, dolandırıcılar emeklilere yeni zamlı promosyonlarını alabilmeleri için eski promosyonlarına ilişkin bir fark ödemesi gerektiğini söylüyorlar. Bu farkı ödemek için verecekleri hesap numarasına para aktarılmasını istiyorlar. Binlerce kişi bu yöntemle mağdur edilmiş durumda.

Yetkililer, bu tür aramaların bankalar tarafından yapılmadığını ve emeklilerin kişisel bilgilerini paylaşmamaları gerektiğini vurguluyor. Dikkatli olunması ve mağduriyet yaşanmaması için emeklileri uyarıyorlar. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g