deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Nokta atışı ile kanser tedavisinde yeni dönem

Prof. Dr. Banu Atalar, ileri teknoloji ile küçük ve ulaşılması zor tümörlere dahi ışın verilerek tümörün tamamen yok edilebildiğini anlattı.

Sağlık Yayın: 10 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 10.12.2023 18:03:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 55 sn.
Google News

Kanser tedavisinde uzun yıllardır kullanılan radyoterapi, ilerleyen teknoloji ile artık çok daha etkili ve güvenli bir yöntem haline geldi. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Banu Atalar, “Halk arasında ‘nokta atışı’ olarak isimlendirilen stereotaktik radyocerrahi yöntemiyle çok küçük ya da ulaşılması zor noktalardaki tümörlere dahi ulaşılarak tümör tamamen yok edilebiliyor.” dedi. Bu yöntemin, hastaya kesi, anestezi veya iğne yapmadan farklı bölgelere yüksek dozda radyasyon verilerek, tümörün kontrolü sağladığını ve yaşam süresini uzattığını belirtti. Atalar, Türkiye’nin bu teknolojiler açısından teknik altyapısının çok iyi olduğunu ve çok iyi hekimlerin bulunduğunu vurguladı.

Kaynak: yapay zeka

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g