deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Isparta'da 1002 TOKİ Konutunun Anahtar Teslimleri Başladı

Çünür Mahallesi'nde Yapılan 1002 TOKİ Konutunun Hak Sahiplerine Anahtar Teslimleri Başladı.

Isparta Yayın: 13 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 13.03.2024 20:45:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Çünür Mahallesi'nde inşa edilen 1002 TOKİ konutunun hak sahiplerine anahtarları teslim edilmeye başlandı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yaptığı açıklamada, verdikleri sözleri tutarak bugünlere geldiklerini ifade etti. Başdeğirmen, "1002 konutu teslim ediyoruz. 1350 konutun yerini ve her şeyini hazırladık, 2900 konutluk yerimizi de bakanlıktan onaylattık. Vatandaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Isparta'da en son 2009 yılında inşa edilen TOKİ konutlarının ardından emekli ve dar gelirlilere yönelik sosyal konut için hiçbir adım atılmamıştı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve gelmesinin ardından harekete geçmiş ve emekliler ile dar gelirlilerin ev sahibi olabilmeleri için Süleyman Demirel Botanik Parkı'nın arka kısmında bulunan bölgede 1002 TOKİ konutunun yapım sürecini başlatmıştı.

Çünür Mahallesi'nde inşa edilen 1002 TOKİ konutunun yapımı tamamlanmış ve hak sahiplerine anahtar teslimi başlamıştır. Törenle hak sahiplerine ilk anahtarlarını teslim edildi. Törene, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, parti teşkilatları, hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, yaklaşık 10 yıl sonra Isparta'ya tekrar toplu konut kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konutlarda oturacak vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini ileten Er, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, Belediye Başkanımıza ve TOKİ Başkanımıza 10 yıl sonra sosyal konutları tekrar Isparta'yla buluşturdukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 1002 TOKİ konutunun anahtar teslimlerinin başladığını belirterek, hak sahiplerine hayırlı olsun dileklerini iletti. Başkan Başdeğirmen, "Daha önce de kararını aldığımız, projesini yaptığımız TOKİ konutlarının ihalesi maalesef 6 Şubat depremi dolayısıyla ertelenmişti. 1350 TOKİ konutunun 350 tanesinin kurası yapılmıştı. O sosyal konutların yeri hazır, onayı alındı. Yeni dönemde o inşaatlara da başlayacağız. Bugün 25 dairemizin anahtarını veriyoruz. En son 26 Nisan'da anahtar teslimi sona erecek ve 1002 konut hak sahiplerine verilmiş olacak. Rabbim vatandaşlarımıza yeni evlerinde sağlıklı, huzurlu oturmayı nasip etsin" ifadelerinde bulundu.

2019 yerel seçimlerinde verdikleri sözleri yerine getirerek bugünlere geldiklerini vurgulayan Başkan Başdeğirmen, "Bazı kişiler bir şeyler söylediklerini sanıyorlar ama ne söylediklerini kendileri de anlamıyor. Vatandaşlarımız kendilerine soruyor 'bu arkadaş ne yaptı da bugün bunları söylemeye çalışıyor.' 1002 konutu biz bugün teslim edebiliyoruz. 1350 konutu hazırlamışız, 2900 konutluk yerimizi de bakanlıktan onaylatmışız. 'Halen bir yeri teslim edemedi' derken neyi anlatmaya çalıştıklarını anlamış değiliz. Biz ağzımızdan çıkan ne söz varsa yerine getirerek bugünlere geldik. Bazı ufak aksamalar oldu mu, oldu. O da ülkemizin yaşamış olduğu afetlerden kaynaklanan sıkıntılardan oldu. Önümüzde çok güzel 5 yıl var. Yeni dönemde de sözlerimizi yerine getirerek, AK Parti belediyeciliği ile vatandaşlarımızı hizmetlerle buluşturarak en güzel şekilde hizmet etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, 1002 TOKİ konutunun anahtar tesliminden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Gökgöz, "Sayın başkanımızın ifade ettiği gibi 5 bin konut sözü verdik. 6 bin konutluk yerin alanı hazır. Dolayısıyla biz bugüne kadar işimiz hizmet, gücümüz millet derken sizden aldığımız yetkiye dayanarak milletimizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Yeter ki Rabbim bizlere afetler vermesin, büyük imtihanlarla sınamasın. Daireleri gezdim. Teşekkür ediyoruz yapanlara dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g