deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Özgür Özel: Adaylarımızı yapay zeka teknolojisiyle seçtik

CHP’de yapay zeka devreye girdi: Özgür Özel, aday belirleme sürecini anlattı.

Siyaset Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 17:08:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP’de aday belirleme sürecinde yapay zeka devreye girdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 16 anket firmasıyla çalıştıklarını ve bunlardan sekizinin yapay zeka teknolojisini kullandığını açıkladı.

Özel, “Yapay zekanın adayları var” diyerek, bu teknolojinin nasıl işlediğini anlattı:

“Örneğin 500’üncü ankette, ankette olmayan bir isim çok sık söylenince, yapay zeka anketi durdurup, ‘Bu ismi ankete eklemek ister misiniz?’ diye soruyor. Biz de ekliyoruz ve bu kişi, ankette birinci olabiliyor. Bizim gönderdiğimiz linkle telefonla anket yapıyorlar. Biz de görüşmeyi dijital olarak dinliyor ve kaydediyoruz. Yapay zeka kontrolü var burada. Dijital dinleme sayesinde, aynı anda 100 kişi bir ili arıyor. Ama birbirlerinden habersizler. Eğer ankette aday olmayan bir isim çok yoğun olarak telaffuz edilirse, yapay zeka bunu fark ediyor. Bu ismi ankete dahil etmemizi öneriyor. Ettiğimizde de, daha önce aradıklarına da o ismi soruyorlar.”

Özel, yapay zekanın sadece aday anketlerinde değil, kampanya stratejisinde de kullanıldığını söyledi. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Özel şunları ekledi:

“Niteliksel görüşmeler de yapılıyor. ‘Manisa Şehzade’nin sorunları nelerdir? Bu sorunu kim çözebilir?’ gibi sorular soruluyor. Bu soruların cevaplarından adayın sloganını da çıkarıyoruz. Mesela yolsuzlukla anılan, en çok yolsuzluk şikayetinin olduğu bir yerde, ‘Dürüst aday’ sloganı tercih ediliyor. Ya da çevre sorunlarının yaşandığı yerde adayın afişi yeşil renkte oluyor. Bu şekilde de çalışmalarımız var.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g