deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Google, yapay zeka destekli aramalar için ücretlendirme planları yapıyor

Google, yapay zeka destekli aramalar için ödeme modelini yeniden gözden geçiriyor.

Güncel Yayın: 04 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.04.2024 17:08:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Google, yapay zeka destekli arama motorunda premium özellikler için ücret almayı düşünüyor. Bu, yıllardır tamamen reklamlarla finanse edilen ve ücretsiz tüketici hizmetleri sunan şirketin temel ürünü olan arama motorunu ilk kez bir ödeme duvarının arkasına koyması anlamına gelecek.

Kaynaklara göre, Gmail ve Docs ürünlerinin içerisinde Gemini isimli yeni yapay zeka asistanına erişim sunan premium abonelik hizmetlerine, yapay zeka destekli belirli arama özellikleri eklenebilir.

Mühendisler şu an bu hizmeti devreye sokmak için gerekli teknolojiyi geliştiriyor. Ancak yöneticiler henüz bu hizmeti başlatıp başlatmama konusunda son kararını vermedi.

Öte yandan, Google’ın kullanıcıların web sitelerine tıklamasını gerektirmeyen daha eksiksiz yapay zeka yanıtları sağlayabilmesi, şirketin reklam gelirlerine zarar verebilir. Ayrıca, internet trafiği için Google’a bağımlı olan birçok yayıncı, Google’ın yapay zeka destekli aramasının web sayfalarındaki bilgileri ayıklayıp kullanıcılara doğrudan sunması durumunda daha az ziyaret edilebilir.

Google’ın geleneksel arama motoru ücretsiz kalmaya devam edecek ve reklamlar aboneler için de arama sonuçlarının yanında görünmeye devam edecek. Geçen yıl arama ve ilgili reklamlardan 175 milyar dolar gelir elde eden Google’ın toplam satışlarının yarısından fazlası da arama hizmetlerinden geliyor.

Google sözcüleri, şirketin reklamsız bir arama deneyimi üzerinde çalışmadığını, ancak abonelik tekliflerini geliştirmek için yeni premium hizmetler oluşturmaya devam edeceklerini belirtti. “Şu anda duyuracak bir şeyimiz yok” açıklamasında bulunan Google, konuyla ilgili daha fazla bilgi vermedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g