deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

İYİ Parti’ye Yerel Seçimlere Yeni Adaylar

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere tek bayına katılma kararı alan İYİ Parti (İYİ), Ankara’da Mansur Yavaş’ın, İstanbul’da ise Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkaracağı adayları belirledi.

Siyaset Yayın: 23 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 23.12.2023 18:03:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere tek bayına katılma kararı alan İYİ Parti (İYİ), Ankara’da Mansur Yavaş’ın, İstanbul’da ise Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkaracağı adayları belirledi. Kulislere yansıyan son bilgilere göre İYİ Parti, büyükşehir belediyesi başkan adayları kamuoyunun tanıdığı isimler oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu ya da Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural’ın aday gösterilmesinin arkasında CHP’li Mansur Yavaş ile olan ilişkisi yatıyor. Zorlu ve Vural, 2019’da yapılan seçimde Yavaş’a destek vermişti ancak son zamanlarda aralarında anlaşmazlıklar yaşanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise “savaş” a dönüştüğü Ekrem İmamoğlu’nun karşıtı olarak Meral Akşener’in “abla-kardeşi” Buğra Kavuncu’nun aday gösterilmesine kesinlikle bakılıyor. Kavuncu ile İmamoğlu 2019’da yapılan seçimde birlikte çalışmıştı ancak daha sonra aralarında çekişme yaşanmıştı.

Diğer büyükşehir belediyelerinde ise Muğla için Metin Ergun, Balıkesir için Turhan Çömez ve Hatay için Gökhan Zan gibi isimler yer alıyor.

Öte yandan partide aday adaylığı süreci 12 Ocak’a uzatıldığı bildirildi. Partinin genel kurulu toplantısıyla ilgili olarak yeni bir tarih açıklanması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g