deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Başkan Başdeğirmen: Geçmişimize Sahip Çıkmanın Önemi Bugünün Başarısını Şekillendiriyor

Başkan Başdeğirmen: Tarihimizi Koruyarak Bugünkü Başarıya Ulaştık.

Isparta Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 19:41:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, protokol üyeleri, esnaf ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen anahtar teslim töreni sonrasında, protokol üyeleri anahtar teslimi yapılan dükkanları ziyaret ederek esnafa hayırlı bol kazanç dileklerini iletti.

Törende konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Tarihi Üzüm Çarşısı’ndaki restorasyon çalışmalarının hem esnafın ekonomisine katkı sağladığını hem de tarihi mirasa sahip çıktıklarını vurguladı. Başdeğirmen, Tarihi Üzüm Çarşısı’nın asırlar öncesindeki ilk inşa sürecine değinerek, zaman içinde yıpranan yapıların tarihine uygun bir şekilde restore edildiğini belirtti. 1561 yılında yapılan bu binaların dönemlerine uygun olarak restore edilmesinin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, ayrıca bölgeye yapılan altyapı çalışmalarından da bahsetti.

Esnaf ve alışverişe gelen vatandaşların Tarihi Üzüm Çarşısı’nın önceki yıllardaki durumundan memnun olmadığını dile getiren Başkan Başdeğirmen, bölgenin restorasyonu için Anıtlar Kurulu ve Vakıflara başvuruda bulunduklarını açıkladı. Başdeğirmen, “Burada izin almadan bir şey yapmak mümkün değildi. 2022 Nisan ayında ilk etap restorasyon çalışmalarına başladık. İlk adanın restorasyonunu tamamlarken, esnafımızın onayını alarak bugün çalışmaları tamamladık. Esnafımızı restorasyon sürecinde valilik arkasında kurduğumuz geçici dükkanlara taşıdık ve kira, elektrik ücreti talep etmedik. Bu 110 dükkânın restorasyonunu yaparken de esnafımızdan hiçbir ücret talep etmedik. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle sokak sağlıklaştırması kapsamında yapıldı. 3 katlı yerler 2 kata, 1 katlı yerler ise 2 kata çıkarılarak bölge esnafına yakışır bir hale getirildi” şeklinde konuştu.

Tarihi Üzüm Çarşısı’nın sadece tek bir restorasyon bölgesi olarak değil, tüm şehir için önemli bir değer olduğunu vurgulayan Başkan Başdeğirmen, tarihi dokunun korunması ve yaşatılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g