deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Yargıtay'dan Yeni Karar: Düğün Takıları Artık Gelinin Mi, Damadın Mı Olacak

Yargıtay, Düğün Takıları Üzerine Yeni Kararını Açıkladı: Artık Kimin Mi, Gelinin Mi Damadın Mı Olacak?

Güncel Yayın: 16 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 16.03.2024 19:54:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye’de yıllardır tartışılan bir konu olan düğün takıları kimin hakkıdır sorusu, Yargıtay tarafından sonunda netleştirildi. Eskiden sadece kadınlara ait olduğu düşünülen uygulama artık cinsiyetle sınırlı olmayacak. İşte Yargıtay’ın bu konudaki emsal kararı:

Geline takılan takılar, gelinin malı olacak.

Damada takılanlar, ise damadın malı olacak.

Bu kararın belirleyici kriteri, takının kişisel kullanıma uygun olup olmadığı. Yani, kadına özgü olan bilezik, küpe, kolye gibi takılar kadına ait olacakken, damada takılan para, altın vb. şeyler ise damadın sahip olacak.

Takıların kime ait olduğunun belirlenmesi için düğün videoları ve fotoğrafları incelenerek bir liste oluşturuluyor. Bu liste, uzman bir kuyumcu bilirkişisi tarafından raporlanıyor. Böylece hangi takının kime ait olduğu kesin olarak belirleniyor. Bu yeni karar, evli çiftler arasında heyecan yaratabilir ve düğün takıları konusunda netlik sağlayacaktır.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g