deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Kadıköy'de Komünist Başkan Şansı Yüksek mi? İlk Anket Sonuçları Belli Oldu

Kadıköy'de Komünist Başkanlık İçin İlk Anket: Sonuçlar Ne Gösteriyor?

Siyaset Yayın: 07 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 07.03.2024 16:59:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kadıköy ilçesi, 31 Mart yerel seçimleri için oldukça merak edilen bir bölge. Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Kadıköy’de ne kadar oy alacağı, ilk yapılan ankette ortaya çıktı. ALF Araştırma Şirketi, 26 Şubat-2 Mart tarihleri arasında 1700 kişiyle bir anket çalışması yaparak sonuçları kamuoyuyla paylaştı.

Ankete katılanların yüzde 47,7’si CHP adayı Mesut Kösedağı’na oy vereceğini belirtirken, yüzde 20,1’lik kesim ise tercihini Türkiye Komünist Partisi’nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan yana kullanacağını ifade etti.

Aynı ankette AKP’nin adayı Veli Arslan’a yüzde 15,9, İYİ Parti adayı Kübra Dursun’a ise 4,8 oy çıktı.

Fatih Mehmet Maçoğlu, her yerde “Samimi söylüyorum, biz kazanacağız. Yaptığımız çalışmalar da bunu gösteriyor. Sokaklarda, evlerde çok iyi bir oy potansiyelimiz var. Yüzde 38’in üzerinde oy alan kazanır. Biz de yüzde 40 seviyelerindeyiz ve seçimi kazanacağız” ifadelerini kullanmıştı.

İşte Kadıköy anketinden çıkan sonuçlar:

Mesut Kösedağı (CHP): Yüzde 47,7

Fatih Mehmet Maçoğlu (TKP): Yüzde 20,1

Veli Arslan (AK Parti): Yüzde 15,9

Kübra Dursun (İYİ Parti): Yüzde 4,8

Diğer4,4

Kararsız7,1 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g