deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Naci Görür’den 18 il için deprem uyarısı: Kaderleri Maraş ve Hatay gibi olacak

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, fay hattı üzerinde yaşayan 18 ilin büyük deprem riski altında olduğunu ve bu illerin kaderinin Maraş ve Hatay gibi olacağını söyledi. Görür, deprem gecesi yaşadığı bir olayı anlatırken ağladığını da itiraf etti.

Güncel Yayın: 05 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 05.12.2023 20:04:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye’nin en önemli deprem uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Naci Görür, son günlerde artan deprem aktivitesi karşısında 18 il için korkunç bir uyarıda bulundu. Görür, fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin büyük deprem riski altında olduğunu ve bu illerin kaderinin Maraş ve Hatay gibi olacağını söyledi. Görür, “Orada deprem olursa zarar ve kayıp anormal derecede fazla olur” dedi.

Bursa’da dün meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere birçok ili sallayan 5.1’lik deprem, tüm dikkatleri yeniden deprem uzmanlarına ve yaptıkları uyarılara çevirdi. Deprem konusunda ilk akla gelen isimlerden olan yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu kez isim vererek 18’ili uyardı. Görür, “Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir.” dedi.

Görür, fay hattı üzerinde yaşayan 18 ilin Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa ve Hakkari olduğunu belirtti. Görür, bu illerin altındaki fayların oldukça güçlü olduğunu ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri olduğunu ifade etti. Görür, “Orada deprem olursa zarar ve kayıp anormal derecede fazla olur. Bu illerdeki binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bilmiyoruz. Ama tahminimce çoğu depreme dayanıklı değildir. Bu yüzden bu illerde yaşayan vatandaşlarımızı depreme karşı tedbirli olmaya davet ediyorum.” dedi.

Görür, deprem gecesi yaşadığı bir olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Görür, duygulandıran anısını şöyle paylaştı: “Adana’da biz sizin uyarılarınız üzerine gittik komşularla konuştuk. Bir apartmandaki sıkıntılı durumu oradakilere izah ettik. O apartmadakiler bunu kabul etmemiş. Beni dinleyen kişi ‘bizim halimiz vaktimiz yerindeydi, biz oradan ayrıldık’ diyor. Şimdi size hayır diyenlerin hiçbiri yaşamıyor diyor. Erkenek’te bir grup bana video göndermiş. ‘Hocam size saygılar sunarız. Siz çok uyardınız. Biz dinlemedik. Şimdi Erkenek yok’ diyor. Depremin olduğu gün saat 6’ya doğru benim telefonum çaldı. Ben telefonumu genelde açık bırakırım. Çünkü uygunsuz saatte çaldıysa ya çocuklar ya da deprem olmuştur. Gazeteciler beni aramaz o saatte. Ben kalktım o saatte baktım beni Whatsapp’tan biri görüntülü arıyor. Bir hanım gördüm. Önce tam anlamadım. Loş bir ışıkta saç baş karışık. Tam görünmüyor da bir baktım yanında da bir kız çocuğu var, kızı… ‘Hocam bizi kurtar’ diyor. Yani düşünün o sabah ben mübalağasız 4 5 saat ağladım.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g