deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Şubat Ayı Tarihin En Sıcakları Arasında: Kassandra'nın Kehaneti Gerçekleşiyor mu?

Dünya Tarihinde Unutulmaz Bir Şubat: Kassandra'nın Kehaneti Gerçekleşiyor mu?

Güncel Yayın: 07 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 07.03.2024 17:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kassandra’nın kehaneti gerçekleşiyor mu? Avrupa Birliği uydu izleme sistemi ile yapılan ölçümlere göre 2024 Şubat ayı, dünya genelinde şimdiye kadar en sıcak Şubat ayı olarak kaydedildi. Bu sıcaklık artışı, Kassandra’nın daha önce iklim krizine dair yaptığı korkunç kehanetleri doğruluyor gibi görünüyor.

Copernicus’un açıklamasına göre, geçtiğimiz Şubat ayında ortalama yüzey sıcaklığı 13.54 santigrat dereceye kadar yükseldi. Bu, Şubat ayı özelinde 1991-2020 yılları arasındaki ortalamanın 0.81 derece, bir önceki en sıcak Şubat ayının ise 2016 yılında kaydedilen 0.12 derece üzerinde olduğu anlamına geliyor.

Avrupa’da ise şubat ayında sıcaklıklar, 1991-2020 ortalamasının 3.30 santigrat derece üzerinde seyretti. Orta ve Doğu Avrupa’da ise ortalamanın çok üzerinde sıcaklıklar yaşandı. Kuzey Sibirya, Kuzey Amerika’nın orta ve kuzeybatısı, Güney Amerika’nın büyük bölümü, Afrika’nın tamamı ve Batı Avustralya’da da ortalamanın üzerinde sıcaklıklar kaydedildi.

Ayrıca, deniz yüzeyi sıcaklıkları da alışılmadık derecede yüksek seviyeye ulaştı. Şubat ayında ortalama deniz yüzeyi sıcaklığı 21.06 santigrat derece olarak ölçüldü ve bu, şimdiye kadar herhangi bir ay için kaydedilen en yüksek sıcaklık oldu. Ağustos 2023’te kayıtlara geçen bir önceki rekorda deniz yüzeyi sıcaklığı 20.98 derece olarak ölçülmüştü.

Kassandra’nın kehanetleri, iklim değişikliği ve sıcaklık artışı konusunda dikkate alınması gereken önemli uyarılardır. Bu veriler, insanlığın iklim kriziyle mücadele etmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g