deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Abdulkadir Selvi yazdı: Erdoğan siyasi yasaklı olacaktı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Erdoğan Erbakan’ı hapisten mi kurtardı yoksa hapse attırmak mı istedi' başlıklı yazısnı köşesine taşıdı.

Siyaset Yayın: 27 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 27.02.2024 18:51:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Erdoğan Erbakan’ı hapisten mi kurtardı yoksa hapse attırmak mı istedi' başlıklı yazısnı köşesine taşıdı.

İŞTE ABDULKADİR SELVİ'NİN YAZISI

Temel Karamollaoğlu katıldığı bir yayında, “Erdoğan, 2006’da Erbakan’ın evini kuşattırdı. Hapse attırmaya çalıştı” dedi.

Siyasi rekabet olur ama siyasi rekabet uğruna gerçekler çarpıtılmaz. Erdoğan, Erbakan’ı hapse attırmak için uğraşmadı tam aksine Erbakan’ın hapse girmesini önleyen yasayı çıkardı.

KARAMOLLAOĞLU KİMİN YANINDA YER ALDI

Ama Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ı hapse girmekten kurtaran Erdoğan’ı değil, Erbakan’ın hapse girmesini önleyen yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi.

Erbakan’ın hapis cezası aldığı dönem 28 Şubatçıların güçlü olduğu bir dönemdi. Erbakan’ın evinin polis tarafından çevrildiği, Erbakan’ı hapis cezasından kurtarmak için yasal değişikliklerin yapıldığı günlerde çok zorlu bir mücadele veriliyordu. O mücadeleyi veren Erdoğan’dı. Bir değerlendirme yapmak için o dönemi, o günün şartlarını iyi anlamak gerekiyor. Zamanın ruhu önemli.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g