deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Benzin ve motorine indirim geliyor!

EPDK’dan rafinerilere indirim çağrısı

Ekonomi Yayın: 20 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 20.02.2024 19:31:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 45 sn.
Google News

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı ülkelerin ham petrol fiyatlarını düşürmesinin ardından rafinerilere tüketicilerin de bu indirimden faydalanması için yazı gönderdi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, benzin ve motorin fiyatlarının serbest piyasa koşullarına göre belirlendiğini, ancak EPDK’nın piyasa oyuncularının uygulamalarını ve fiyat hareketlerini yakından izlediğini söyledi.

Yılmaz, “Bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler rafinerilerin kar marjını artırdı. Bu durumun tüketicilere de yansıması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi ve ekledi:

“Rafinerilerden gönderdiğimiz yazıda marj oranlarını güncellemelerini istedik. Bu sayede benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL arasında bir indirim gerçekleşecektir.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g