deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Emekli Maaşları Ne Olacak? Sorusu Bakan Koca'yı Terletti!

Emekliye seyyanen zam beklentisi yerel seçimler öncesi artarken açıklamalar Temmuz ayında yapılacak enflasyon zammını işaret etmişti.

Güncel Yayın: 14 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 14.03.2024 16:42:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Emeklilerin durumu, birçok vatandaşın merak ettiği bir konu. Ocak ayında yapılan yüzde 49,25’lik zamın ardından Temmuz ayında emekli maaşları bir kez daha artacak. Ancak, Ocak ayındaki artışın yeterli bulunmadığı ve seyyanen zam taleplerinin yükseldiği biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçe hesaplamaları sonucunda emekliye zamın Temmuz ayında gerçekleşeceğini işaret etti.

Bu beklentiler devam ederken, Ankara’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir vatandaş arasında geçen diyalog gündem oldu. Bakan Koca, Mamak Devlet Hastanesi’ni ve Mamak esnafını ziyaret etti. AK Parti Mamak Belediye Başkan adayı Asım Balcı’ya destek istedi.

Hastane ziyaretinde hastalarla sohbet eden Koca, hastaların durumları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Asım Balcı ile Sağduyu Caddesi’ndeki dükkanları gezen Bakan Koca, esnaf ve müşterilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi ve çocuklara hediyeler dağıttı.

Bir iş hanında, “Emeklilerin durumu ne olacak?” diye soran kişiye Bakan Koca, “En zor soruyu sordun şimdi. Ne diyeyim? Söz verdi Reis. Cumhurbaşkanımız dedi ki ‘Emeklilerin durumunun farkındayım. Gereğini yapacağız.’ dedi. Gereğini yapacağına inanıyoruz, hiç şüpheniz olmasın, bugüne kadar söz verip de yapmadığı bir şey olmadı.” şeklinde yanıt verdi.

Ayrıca, bazı vatandaşlar Türkiye’deki sağlık sisteminin dünyaya kıyasla çok daha iyi durumda olduğunu ve şehir hastanelerinin son derece konforlu olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g