deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Naci Görür, Çanakkale'deki depremden dakikalar öncesinde uyarmıştı: '7 üstü depreme dayanamaz'

Deprem Uzmanı Naci Görür'ün sosyal medya hesabından Gemlik fayı hakkında yaptığı açıklamadan dakikalar sonra yakınındaki Çanakkale'de peş peşe depremler meydana geldi.

Güncel Yayın: 27 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 27.02.2024 18:42:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Çanakkale'nin Biga ilçesinde akşam saatlerine doğru 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından Çanakkale, 2,4 ve 2,6 şiddetinde iki kez daha sallandı.

İstanbul'da da hissedilen deprem büyük bir tedirginliğe neden olurken, Naci Görür'ün depremden dakikalar önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım oldukça dikkat çekti.

Görür, Gemlik fayının Kuzey Anadolu fayının Güney kolunu oluşturduğuna dikkat çekerek, "Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır." şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g