deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Google’da kişisel verilerinizi nasıl kaldırabilirsiniz? İşte adım adım yöntemler!

Google’dan kendinizi nasıl silebilirsiniz? İşte kolay ve etkili yollar!

Güncel Yayın: 08 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 08.02.2024 19:08:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yurttaşlar Google aramalarında, kendileriyle ilgili hoşa gitmeyecek verilerle karşılaşabiliyorlar. Ancak bu eskiye dair tatsız verileri Google üzerinden sildirmek mümkün.

Kendinizi Google'dan nasıl silersiniz? İşte yapmanız gerekenler! - Resim: 2

DEİK Birleşik Arap Emirlikleri Konsey Üyesi Ali Tekin sosyal medya hesabından paylaştığı bir bilgiselde Google’da ‘kendinizi Google’dan silmenin’ yolunu anlattı.Kendinizi Google'dan nasıl silersiniz? İşte yapmanız gerekenler! - Resim: 3

Google’ın kişisel verileri kaldırmak için kullanıcılara bir talep formu sunduğunu aktaran Tekin, “Talep formuna ulaşmak için "Kişisel Kaldırma Google" yazıp arama yapmanız yeterli. Arama yaptıktan sonra Google aramada kişisel içerik kaldırma talebinde bulunma linkine tıklıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Kendinizi Google'dan nasıl silersiniz? İşte yapmanız gerekenler! - Resim: 4

Çıkan formda ilgili yerlerin doldurulması gerektiğini belirten Tekin, “Bu talep formunu doldurduktan sonra kişisel verilerinizi örnek olarak e-posta adresinizi Google sonuçlardan kaldırabilirsiniz” dedi.

Kendinizi Google'dan nasıl silersiniz? İşte yapmanız gerekenler! - Resim: 5

Google’dan kişisel verilerin kaldırılmasını talep etmenin yasal hak olduğunun aktarıldığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Hatta bu sizin yasal bir hakkınız bu hakkın adı "Unutulma Hakkı"dır. Unutulma Hakkı, internet kullanıcılarının internet geçmişlerini kontrol altına almaya işaret ediyor. Bu hak sayesinde internette eskimiş veya geçerliliğini yitirmiş bilgilerinizi kaldırabilirsiniz."

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g