deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Emekliler, yıllarca maaşlarından kesilen paraların geri iadesini alacaklar

Emekliler, yıllarca maaşlarından kesilen paraların geri iadesini alacaklar. SSK ve Bağ-Kur'lular için bu durum önem arz ediyor.

Güncel Yayın: 04 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 04.03.2024 16:59:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mart ayında başlayacak olan vergi affı süreci, SSK, Bağ-Kur, EYT ve Emekli Sandığı emeklilerini etkileyecek önemli bir gelişmeyi içeriyor. Bu süreçte, emeklilerin kesilen paralarının ceplerinde kalması sağlanacak ve özellikle emlak vergisi üzerinde bazı önemli değişiklikler yapılacak.

Vergi affı süreci 1-31 Mart tarihleri arasında geçerli olacak ve bu dönemde özellikle mülk sahiplerini ilgilendiren vergi düzenlemeleri hayata geçirilecek. Mart ayında başlayacak olan emlak vergisi ödeme süreci, ev sahipleri ve dükkan sahipleri için önemli bir gündem maddesi olarak belirlendi.

Konut sahipleri için vergi oranı binde 1, iş yeri sahipleri için ise binde 2 olarak belirlendi. Ancak bazı vatandaşlar belirli şartları sağladıkları takdirde vergi ödemesinden muaf tutulacaklar. Örneğin, geliri olmayan ev kadınları, işsizler, aylık alan emekliler, gaziler, engelliler ve şehitlerin dul ve yetimleri vergi muafiyetinden yararlanabilecekler.

Yararlanmak isteyen vatandaşların bağlı bulundukları belediyeye dilekçe ile başvurması gerekecek. Ayrıca, kurumlardan yanlışlıkla yapılan vergi ödemelerinin geri alınması için 5 yıllık bir süre içinde başvuru yapılabilir.

Bu vergi istisnası sadece konutlar için geçerli olup, arsa sahipleri veya iş yeri sahipleri bu muafiyetten yararlanamayacaklar. Ancak kat irtifakı tapusuna sahip olan kişiler, diğer şartları sağladıkları takdirde emlak vergisi ödeme yükümlülüğünden muaf tutulacaklar.

Bu düzenlemeler, emlak sahiplerini Mart ayında başlayacak olan vergi ödeme dönemine hazırlıklarını yapmaya teşvik ediyor. Özellikle emeklilerin tek konutla sınırlı olması ve yeni emekli olanların da vergi muafiyetinden yararlanabilme avantajı, dikkat çekici detaylar arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g