deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Motorine tarihi zam! Litresi 45 lirayı görecek! Akaryakıt sektöründen korkutan tahmin!

Motorin fiyatları durdurulamıyor! Litresi 45 lirayı bulacak! Akaryakıt sektörü uyardı!

Güncel Yayın: 28 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.01.2024 19:26:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Akaryakıt fiyatlarındaki artış durmak bilmiyor. Doların yükselişi, ek vergiler ve uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yükselmesi, benzin, motorin ve LPG’nin fiyatına yansıyor. Motorine dün yapılan zammın ardından yarın gece yarısından itibaren bir zam daha geliyor. Benzin ve LPG’ye ise henüz zam gelmedi.

Motorine rekor zam! Akaryakıtta zam furyası önümüzdeki hafta da devam edecek. Önce motorine 1 TL 15 kuruş, sonra benzine 1 TL 46 kuruş zam geldi. Motorine, salı günü (Pazartesi gece yarısı) itibariyle 1 TL 38 kuruş daha zam yapılacak.

Motorinin litresi 42 lirayı geçecek, 45 lira yakın Pazartesi gece yarısı yapılması beklenen zam sonrası Ankara başta olmak üzere bazı illerde motorinin litresi (dağıtım şirketine bağlı olarak değişebilir), 42 TL 38 kuruşu bulacak. Sektör kaynakları, iç ve dış piyasalardaki gelişmelerden dolayı motorinde 45 TL’lik fiyatın yakın olduğunu belirtiyor. Motorinin litresi, kısa sürede bu seviyeye ulaşabilir.

Benzine zam yok ama dikkat! Benzine şimdilik zam gelmedi. Fakat, benzinde de yukarı yönlü, zam getirecek bir hareket var. Bu hareket sürerse benzine de gelecek hafta sonuna doğru bir zam gelebilir.

Motorin fiyatı 1 Ocak’tan beri uçtu 1 Ocak 2024’te, Ankara’da benzinin litresi 35 TL 20 kuruş, motorinin litresi de 37 TL 79 kuruştu. Bir vatandaş, 50 litrelik aracının deposunu motorinle doldurmak için 1889 TL veriyordu. Salı günü gelecek zamla birlikte bu tutar, 2 bin 119 TL’ye yükselecek. 230 TL daha fazla verecek.

Bir depo benzine yaklaşık 200 TL zam Vatandaş, 1 Ocak 2024’te 50 litrelik aracının deposunu benzinle doldurmak için 1760 TL ödüyordu. Bu süre zarfında yapılan zamlar ve vergi artışları sonucunda ödediği tutar, 1953 TL’ye çıktı. 26 günde oluşan fark, 193 TL.

Benzin ve motorine sessiz sedasız zam! Bu arada, bazı akaryakıt dağıtım şirketleri, her litre benzin ve motorinden aldıkları “kâr payı”nı yükseltmek için halka duyurmadan zam yapmaya devam ediyor. Tabelalar son olarak gece yarısı değişti. Benzine 3, motorine 4 kuruş zam geldi. Bu çerçevede yeni yıldan beri yapılan artışlar, benzinde 17 kuruşu, motorinde 23 kuruşu aştı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g