deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

WhatsApp Kullananlar Alarmda! Yargıtay'dan Emsal Karar: Delil Sayılacak!

Dikkat WhatsApp Kullanıcılarına! Yargıtay'dan Önemli Karar: Artık Delil Kabul Edilecek!

Güncel Yayın: 28 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 28.02.2024 17:22:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

WhatsApp kullanıcıları artık ne konuştuklarına ve kime ne söylediklerine daha fazla dikkat etmelidir. Çünkü WhatsApp mesajlaşma platformunda yapılan yazışmalar artık delil olarak kabul edilmektedir.

Adana’da görülen bir ticaret davasında taraflardan biri WhatsApp yazışmalarını delil olarak sundu. Ancak mahkeme, yazışmaların senet olmadığı gerekçesiyle delil olarak kabul etmedi ve davanın reddine karar verdi. Kanal D Haber’de yer alan habere göre, bu karar Yargıtay’a taşındı.

Emsal bir karar geldi ve Yargıtay, WhatsApp yazışmalarının artık tek başına delil sayılabileceği konusunda bir karara imza attı. Avukat Alperen Kadıoğlu, “Yargıtay’ın kararı sonrası yerel mahkemeler artık WhatsApp yazışmalarını kesin delil olarak kabul etmesi gerekiyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu emsal karar, diğer benzer davalarda da yol gösterici olabilir. Ancak, WhatsApp yazışmalarının tek başına delil olarak kabul edilmesi için bilirkişi incelemesi gibi adımların da gerekliliği unutulmamalıdır.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g