deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

Deprem Bilimci Ercan: Türkiye’de En Riskli 7 Bölge

Ercan’dan Deprem Uyarısı: Türkiye’de En Riskli 7 Bölge...

Güncel Yayın: 21 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 21.01.2024 20:58:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın meydana gelmesinden sonra deprem bilimciler başta Marmara Bölgesi olmak üzere aktif faylar ve deprem beklenen riskli bölgeler hakkında uyarılar yapıyor.

5404412.jpg

Son olarak Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Türkiye’de hiç bir yerde deprem olmasa bile buralarda olur" diyerek yedi bölgeye dikkat çekti.

gelecek-100-yilin-depremleri-nerede-olacak-prof-dr-ahmet-ercan-in-ongorusu-1052486.jpg

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ercan, söz konusu yedi bölgeyi şöyle sıraladı:

"Türkiye’de hiçbir yerde deprem olmasa, Karlıova-Bingöl, Erzincan, Denizli, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu, Göller Bölgesinde olur."

ekran-goruntusu-2024-01-21-200734.jpg

"ER YA DA GEÇ OLACAK"

Ercan, geçtiğimiz günlerde yaşanan Sivas ve Adıyaman'daki depremlerden sonra Doğu Anadolu Fayı hattına özellikle dikkat çeken deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, Kuzey Anadolu Kırığı (KAK) üzerinde, sürdürüyor. Gerginliğin yer direcini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak" diye konuşmuştu.a

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g