Lozan'ın Yıldönümünde Dikkat Çeken Eksiklik: CHP Isparta Örgütü Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunmadı
Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümünde Türkiye'nin birçok ilinde CHP örgütleri Atatürk anıtlarına çelenk sunarak anma programları düzenlerken, Isparta'da CHP İl Örgütü'nün herhangi bir çelenk sunma töreni gerçekleştirmemesi dikkat çekti.

24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümünde Türkiye'nin birçok kentinde Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütleri Atatürk anıtlarında çelenk sunma törenleri düzenleyerek Lozan'ın önemine vurgu yaptı.
Ancak Isparta'da CHP İl Örgütü'nün Atatürk Anıtı'nda herhangi bir çelenk sunma programı gerçekleştirmemesi kamuoyunda dikkat çekti. Geçmişte 23 Nisan ve CHP'nin kuruluş yıl dönümü gibi önemli günlerde Atatürk Anıtı'na çelenk sunan CHP Isparta Örgütü'nün, Lozan'ın yıl dönümünde benzer bir tören düzenlememesi soru işaretlerine neden oldu.
Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda bağımsızlığının tescili olarak kabul edilirken, Cumhuriyet'in temel kazanımlarından biri olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle her yıl 24 Temmuz'da Atatürkçü kuruluşlar tarafından anma etkinlikleri gerçekleştiriliyor.
CHP Isparta İl Başkanlığı'nın Lozan'ın yıl dönümünde neden Atatürk Anıtı'na çelenk sunmadığına ilişkin ise haberin hazırlandığı saate kadar resmi bir açıklama yapılmadı.






