deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

İYİ Parti'de Kurultay Kararı: Meral Akşener Dönemi Sonlanıyor

Meral Akşener Dönemi Kapanıyor: İYİ Parti Kurultay Yolunda

Siyaset Yayın: 08 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.04.2024 15:44:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında aldığı oyların ardından, 27 Nisan’da yapılacak kongrede genel başkanlık için aday olmayacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, siyasi kariyeri boyunca aldığı kararlar ve tutumlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Akşener, bu kararı alırken bireysel çıkarları, kısa vadeli potansiyel kazanımları ve cazip teklifleri bir kenara bırakarak ahlaki değerleri, Cumhuriyet’in temel ilkelerini ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını merkeze aldığını ifade etti. Ayrıca, aldığı her kararın zaman içinde ispatlandığını belirtti.

İYİ Parti olarak seçimlere hür ve müstakil olarak girmeyi tercih ettiklerini vurgulayan Akşener, partiyi Türkiye’de yerleşik hâle gelen siyasi kutupların yörüngesinden çıkartmak ve rekabetsiz siyasetten kurtarmak için ilkesel bir adım attıklarını dile getirdi.

Akşener, bu kararı alırken zorlukları, gayri ahlaki propagandaları ve olası riskleri göğüslemeyi bildiğini ve aldığı kararın sorumluluğunu üstlendiğini belirtti. İYİ Parti’nin bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmadığını ve dik duruşunu koruduğunu vurgulayan Akşener, milletinin, devletinin ve memleketinin iyiliği için her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu ifade etti.

Sonuç olarak, 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olmayacağını ilan eden Akşener, kurultayın partileri, milleti ve memleketi için hayırlara vesile olmasını diledi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g