deneme bonusu veren siteler 2023 yarışan at

İngiliz Uzmanından Yeni Salgın Uyarısı!

King's College London'dan Dr. Nahhalie MacDermott: Yeni Salgına Karşı Uyarı Geldi!

Güncel Yayın: 25 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 25.03.2024 18:02:00
Editör - Editör
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dünya, yeni bir salgın tehlikesiyle karşı karşıya. Uzmanlar, iklim krizinin yeni salgınların arkasındaki potansiyel itici güç olduğunu belirtiyor. Dr. Nahhalie MacDermott, Sky News’e verdiği röportajda, sıcaklıkların artmasıyla birlikte tehlikeli sivrisineklerin yaşam alanlarının genişlediğini ve bu durumun dang humması, chikungunya ve Kırım Kongo kanamalı ateşi gibi sivrisinek kaynaklı virüslerin yayılma riskini artırdığını vurguladı. MacDermott, bir sonraki salgının yakın olduğunu ifade etti.

“HAZIRLIKLI OLUN”

Akademisyenlere göre, ormansızlaşma da bu sorunun bir parçası. Amazon ve Afrika’da yaşanan ormansızlaşma, hayvanların ve böceklerin insanlara ve evlere yaklaşmasına yol açıyor ve bu da yeni virüslerin ortaya çıkma ve yayılma olasılığını artırıyor.

Dr. MacDermott, Covid-19 salgınının bize öğrettiği dersleri unutmamamız gerektiğini vurgulayarak, salgın için “2 yıl da olabilir, 20 yıl da” açıklamasını yaptı. MacDermott, “Tetikte olmak, hazırlıklı olmak ve yeniden fedakarlık yapmaya hazır olun” uyarısında bulundu.

Uzmanlara göre, salgına karşı alınması gereken önlemler arasında uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi, hastalık gözetim ve uyarı sistemlerinin geliştirilmesi, aşı ve ilaç araştırmalarına yatırım yapılması, bireysel hijyen ve korunma bilincinin artırılması yer alıyor.

Öte yandan, Kovid-19 salgınında dünya genelinde ölenlerin sayısı 6 milyonu aştı. Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre Şubat 2023 itibarıyla Türkiye’de 101 bin 479 kişi Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google-site-verification=0wkXGS2D-Fnp5eHi9UOEqU2FyclYPXn99jLjWWUpr_g