BİLAL ERDOĞAN’DAN SDÜ’LÜ GENÇLERE 3 ALTIN TAVSİYE!

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde akademik yıl açılışı ve ödül törenine katılan Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, gençlere spor, kitap okuma ve yabancı dil konusunda önerilerde bulundu.

Isparta Yayın: 16 Ekim 2026 - Cuma - Güncelleme: 16.10.2026 15:32:00
Editör - Dore Yıldız
Okuma Süresi: 2 dk.
155 okunma
Google News
Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) düzenlenen akademik yıl açılışı ve ödül töreninde konuşan Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, hem akademisyenlere hem de üniversite öğrencilerine önemli mesajlar verdi. Erdoğan’ın gençlere yönelik üç tavsiyesi dikkat çekti. “ÖĞRENCİLERİN HAYATINA DOKUNUN” Bilgiye ulaşmanın teknoloji sayesinde kolaylaştığını belirten Bilal Erdoğan, akademisyenlerin öğrencilerle kurduğu ilişkinin önemine değindi. Öğrencilerin yalnızca ders notları ve akademik başarılarıyla değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, gençlerin hayallerinin, kaygılarının ve yeteneklerinin de anlaşılması gerektiğini ifade etti. Akademisyenlerin öğrencileriyle yakın iletişim kurmasının, onların yaşamında kalıcı ve olumlu etkiler oluşturabileceğine dikkat çekti. GENÇLERE HER GÜN UYGULANABİLECEK 3 ÖNERİ Üniversite öğrencilerine kişisel gelişimleri için düzenli alışkanlıklar edinmelerini tavsiye eden Erdoğan, küçük adımların zamanla önemli kazanımlar sağlayabileceğini belirtti. Erdoğan’ın gençlere önerileri şöyle sıralandı: Haftada 3 gün spor: Fiziksel aktiviteyi günlük yaşamın bir parçası hâline getirmek için haftada üç gün, 40-45 dakika spor yapılmasını önerdi. Her gün 10 sayfa kitap: Derslerin dışında kitap okumaya da zaman ayrılması gerektiğini belirterek günlük en az 10 sayfa okunmasını tavsiye etti. Her gün 10 dakika yabancı dil: Yabancı dil öğrenmek isteyen gençlerin çeşitli uygulamalardan yararlanarak her gün kısa süreli çalışmalar yapabileceğini dile getirdi. KÜÇÜK ALIŞKANLIKLAR, BÜYÜK KAZANIMLAR SDÜ’deki törende eğitim ve kişisel gelişim üzerine mesajlar veren Bilal Erdoğan, gençlerin kendilerini geliştirmek için günlük yaşamlarında düzenli alışkanlıklara yer vermesinin önemini ortaya koydu. Spor, kitap okuma ve yabancı dil öğrenmeye ayrılacak kısa sürelerin, istikrarlı biçimde sürdürüldüğünde kişisel gelişime katkı sağlayabileceği vurgulandı.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
script async type="application/javascript" src="https://news.google.com/swg/js/v1/swg-basic.js">